byen du tror du kender...

                        SE københavn

Brian Eno er britisk komponist, producer og musiker. Han er mest kendt for sin medvirken i Roxy Music, for at have opfundet ambient-musikken og for med sin særlige medskabende tilgang til lyd. Han har udgivet en lang række soloalbums med ambient-musik og produceret mange kendte kunstneres markante albums bl.a. David BowieTalking Heads og U2.

Ud over dette har han udgivet en række soloalbums med ambient-musik. Han dokumenterede 

På grund af sin musikalske alsidighed og sin evne til at medskabe nye, markante udviklinger i musikken står han for mange som en af vor tids største og mest indflydelsesrige komponister og musiker


Massive Attack er et engelsk trip hop-band, dannet i 1988 i Bristol af Robert Del Naja, Grantley Marshall og Andrew Vowles. De startede som et undergrundsband, men har siden samarbejdet med bl.a. BjörkDavid Bowie og Madonna.

Massive Attack udspringer af DJ-kollektivet the Wild Bunch, der huserede i Bristol-området i midt-firserne, og trak store menneskemængder til deres sound-system fester. De to medlemmer Andrew Vowles og Grant Marshall dannede i 1987 gruppen sammen med graffitimaleren Robert del Naja.


Klive og Nigel Humberstone

Er tvillingebrødre dannede i 80erne, i samarbejde guitaristen Anthorny Bennett ”In The Nusery”

Som var inspireret og påvirket af Joy Division. Trioen var en stærk del af den industrielle musik scene i England og udgav en række studie og Live albums. De har komponerede og spillede til en stor del af stumfilm klassikerne. Herunder ”The Rainmaker” – ”Manden med Kameraet” – ”Seventh Seal”


Christian Rønn

er uddannet på Det Kongelige Musik Konservatorium som organist. Han har i mange år komponeret og produceret elektronisk musik som ambient drone, fri form og industriel rock.

Han har samarbejdet med en lang række kunstnere som Peter Peter, Ikue Mori, Rhyse Chatham, Ingrid Chavez, Karsten Vogel m.fl.

Siden 1988 har Christian Rønn komponeret musik til over 25 spille og dokumentarfilm og en række score til stumfilm. Herunder ”Metropolis” – ”Panserkrydseren Potemkin” i samarbejde med Peter Peter tidligere Sort Sol og kreativ filmproducent Palle Vedel.